VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 11.000 de persoane au fost angajate în câmpul muncii în 2023

Pe parcursul anului 2023, au fost plasate în câmpul muncii 11 056 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). 

Din totalul persoanelor angajate, peste 80% sau 8 916 sunt șomeri, iar 232 sunt șomeri zilieri sau angajați în baza unui contract de o perioadă de până la 3 luni.

Din totalul persoanelor angajate, 4006 sunt femei iar 1 577 de persoane cu vârsta de 55-63 ani.

De asemenea, pe parcursul anului trecut, au fost angajate 268 de persoane cu dizabilități și 240 de cetățeni ai Republicii Moldova reîntorși din străinătate. Conform reprezentanților ANOFM, 87 de persoane angajate au fost de etnie romă.

Din totalul șomerilor plasați în câmpul muncii, 3 603 sunt femei. De asemenea, 5 818 de persoane care nu au o calificare profesională, iar 5 637 au fost șomeri din mediul rural.

Astfel, 12 % din persoane s-au încadrat în câmpul muncii în domeniul industriei; 11% în agricultură; 9% în comerțul cu ridicata și amănuntul; 4% în administrație publică și apărare; 4% în învățământ și 2% în sănătate și asistență socială.

Totodată, pe parcursul anului 2023, au fost înregistrate 32 219 locuri de muncă vacante.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.