VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1.700 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de vouchere culturale din partea Guvernului

Începând cu luna noiembrie 2022 și până în prezent, 1.773 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de vouchere culturale, în valoare de 1.000 de lei.

În total, pentru procurarea serviciilor culturale, s-a cheltuit peste 1 milion de lei – marea parte a sumei a fost investită în procurarea cărților, iar cealaltă parte a fost folosită pentru procurarea biletelor la spectacole de teatru, concerte și cinema.

Tinerii pot intra în posesia unui voucher în baza semnăturii digitale, fiind eligibili în intervalul de timp din ziua împlinirii vârstei de 18 ani și până în ziua împlinirii vârstei de 19 ani. Scopul urmărit de Programul Național „Voucherul Cultural” este facilitarea și îmbunătățirea integrării acestora în viața culturală a țării.

Începând cu anul 2024, programul urmează a fi extins și pentru alte categorii sociale, vorba fiind de persoanele vârstnice.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.