VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peskov: Operaţiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei este „foarte dificilă”, dar va continua

Operaţiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei este "foarte dificilă", dar va continua, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la un post de televiziune bosniac, relatează The Guardian, care citează TASS.

Rusia a reuşit să afecteze grav maşina militară ucraineană şi acest efort va continua, a adăugat el, într-un lung interviu în timpul căruia a repetat multe dintre narativele Moscovei despre conflict.

"Operaţiunea militară specială continuă. Este o operaţiune foarte dificilă şi, bineînţeles, anumite obiective au fost atinse într-un an", a declarat Peskov, potrivit TASS.

Ucraina continuă să bombardeze zonele din estul ţării ocupate de Rusia, iar Peskov a declarat că acest lucru demonstrează necesitatea de a continua conflictul şi de a respinge forţele pro-ucrainene, a relatat şi Reuters.

În condiţiile în care Ucraina acuză Rusia că a vizat în principal obiective civile, Peskov susţine că Rusia a lansat nenumărate lovituri cu rachete împotriva a ceea ce el a spus că sunt ţinte militare din întreaga Ucraină.

Peskov a mai spus că nu are nicio îndoială că Bahmutul "va fi capturat şi va fi ţinut sub control". Însă campania rusă din estul Ucrainei se desfăşoară încet, deoarece Rusia "nu poartă un război", a explicat el.

"A purta un război este o chestiune complet diferită - înseamnă distrugerea completă a infrastucturii, înseamnă distrugerea completă a oraşelor", a spus el. "Noi nu facem acest lucru. Încercăm să păstrăm infrastructura şi să păstrăm vieţile oamenilor", a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Putin, citat de Reuters.

Comentariile lui Peskov nu s-au referit însă şi la afirmaţiile potrivit cărora ruşii ar fi abandonat poziţiile de la periferia sud-vestică a oraşului Bahmut.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.