VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Persoanele cu diabet pot beneficia de un nou medicament compensat: Precizările Ministerului Sănătății

Persoanele cu diabet zaharat și insuficiență cardiacă pot beneficia începând de astăzi de un nou medicament compensat cu denumirea comună internațională (DCI) dapagliflozinum.

Potrivit Ministerului Sănătății, această prevedere a fost inclusă în Ordinul comun al ministrului Sănătății și directorului general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) cu privire la medicamentele și dispozitivele medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM).

Costul medicamentului cu DCI dapagliflozinum este compensat în proporție de 50% din fondurile AOAM și poate fi ridicat din orice farmacie contractată de CNAM, la prezentarea rețetei prescrise de medic.

Dapagliflozinum aparține unei clase noi de preparate care conțin inhibitori specifici, utilizați în tratamentul diabetului zaharat.

Totodată, medicamentul este recomandat de Comisia de specialitate în domeniul endocrinologiei a Ministerului Sănătății, fiind indicat pentru tratamentul de primă linie al persoanelor care au concomitent diabet zaharat de tip II și insuficiență cardiacă”, se arată în comunicat.

Conform estimărilor CNAM, circa 10.000 de pacienți cu boli cronice vor beneficia de dapagliflozinum, pentru compensarea căruia din fondurile AOAM urmează să fie alocate anual 40 de milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.