VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Persoanele care locuiesc în imobile primite de la stat mai au timp să le privatizeze până la sfârșitul lunii mai

Cetățenii care locuiesc în apartamente și case publice pasibile de privatizare conform Legii privatizării fondului de locuinţe, dispun de dreptul de a le privatiza până în data de 31 mai 2024, având obligaţia de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile, transmite bizlaw.md.

Agenţia Servicii Publice precizează că înregistrarea la domiciliu și/sau reşedinţa temporară a persoanelor în locuinţele respective se va efectua în temeiul bonului de repartiție a locuinţei proprietate publică, eliberat de către administraţia publică locală până în data de 31 mai 2024.

După data limită stabilită, locuinţele neprivatizate trec în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale pe al căror teritoriu sunt amplasate.

Autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să acorde acestor locuinţe statut de locuinţe sociale şi să înregistreze dreptul de proprietate asupra lor în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile nr.1543-XIII/1998.

Cu persoanele care locuiesc în locuinţele trecute în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale se vor încheia contracte de locaţiune sau sublocațiune.

Prin urmare, începând din data 1 iunie 2024 înregistrarea la domiciliu și/ sau reședința temporară a persoanelor care locuiesc în locuințe sociale se va efectua în temeiul contractului de locațiune sau sublocaţiune, încheiat în condiţiile Legii nr.75/2015 cu privire la locuinţe.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.