VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Persoanele care au deținut funcțiile de președinte al R. Moldova, președinte al Parlamentului și prim-ministru nu vor mai beneficia, la final de mandat, de pază de stat

Persoanele care au deținut funcțiile de Președinte al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului și Prim-ministru nu vor mai beneficia, la finalul mandatului, de servicii de protecție de stat. Asta prevede un PROIECT de lege, care a fost votat, în prima lectură, de 57 de deputați.

Potrivit autorilor, excluderea anumitor categorii din lista persoanelor care beneficiază de servicii de protecție de stat are drept obiectiv reducerea cheltuielilor și eficientizarea utilizării banilor publici.

Totodată, în proiectul de lege examinat astăzi de Parlament se mai propune ajustarea unor noțiuni din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), precum și completarea cu prevederi noi, care au scopul de a îmbunătăți procesul de pregătire a personalului SPPS în corespundere cu normele Codului Muncii. La fel, documentul prevede majorarea cu o unitate a numărului de directori adjuncți ai SPPS.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în lectura a doua în plenul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.