VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Percheziții la Penitenciarul nr. 13 în trei dosare de escrocherie

Polițiștii din Ialoveni au descins vineri, 24 martie, cu percheziții autorizate în Penitenciarul nr. 13 din mun. Chișinău, efectuate în cadrul a trei cauze penale (escrocherie) inițiate la sfârșitul anului 2022, dirijate din Penitenciar.

Potrivit Poliției, bănuiții, doi deținuți de 26 și 44 de ani, contactau victimele (persoane care dădeau instrumente în arendă) și le solicita  în chirie instrumente mecanice sau electrice destinate efectuării diferitor lucrări în sfera construcțiilor.

„Apoi, prin intermediul unui complice aflat la libertate, o femeie de 25 de ani,  intrau în posesia bunurilor. Mai mult, suspecta încheia și un contract cu victimele pentru o zi sau două, iar când obiectul trebuia restituit nu mai era de găsit. Suma prejudiciului adusă victimelor se ridică la peste 56 mii de lei”, menționează oamenii legii.

În cadrul perchezițiilor efectuate în celulele deținuților, polițiștii au  depistat și ridicat telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte și documente care au importanță pentru desfășurarea anchetei.

De asemenea, de la bănuită polițiștii au ridicat telefonul mobil prin care s-a stabilit că ar fi purtat discuții atât cu victimele, cât și cu deținuții. Femeia se află în arest pentru 30 de zile.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.