VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții la patru funcționari din Hâncești. Ar fi primit mită pentru a permite darea în exploatare a unor imobile

Procurorii PCCOCS anunță că de comun cu ofițerii CNA, desfășoară joi, 6 aprilie, opt percheziții ce vizează patru funcționari din Hâncești, care ar fi pretins și primit ilegal sume de bani pentru eliberarea documentelor destinate recepției finale a bunurilor imobile, în Hâncești și Ialoveni.

Mai exact, potrivit materialelor, persoane din cadrul administrației publice locale Hâncești, de comun cu specialiști atestați în domeniul construcțiilor, ar fi creat o schemă infracțională, potrivit căreia, sistematic au primit bani pentru a permite recepționarea finală a imobilelor, din raioanele Hâncești și Ialoveni. Imobilele vizate însă erau edificate anterior, iar în alte cazuri – cu anumite abateri.

Potrivit procurorilor, schema infracțională de legalizare a construcțiilor vizează la moment opt persoane, care urmează a fi audiate în calitate de bănuit.

Dintre acestea, patru sunt funcționari din administrația publică locală din Hâncești, cercetate pentru corupere pasivă, trafic de influență și abuz de serviciu – infracțiuni care ar fi fost comise începând din 2020.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.