VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții la o vilă din România, ce ar aparține fostului șef al Direcției Sănătate din Chișinău, Boris Gîlca

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție din România au descins astăzi la o vilă din orașul Predeal, care, potrivit unor surse citate de hotnews.ro, aparține fostului șef al Direcției Sănătate a Capitalei, Boris Gâlca, anchetat, încă de la începutul lunii mai, într-un dosar privind delapidarea de fonduri destinate refugiaților din Ucraina.  

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că, în urma unei cereri de asistență judiciară internațională formulată de Procuratura Anticorupție din Republica Moldova, procurorii DNA au desfășurat mai multe activități într-o cauză ce vizează comiterea de către funcționari din Chișinău a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe și destinate refugiaților din Ucraina.

„Printre altele, în baza unui mandat de percheziție domiciliară, emis de judecătorii Tribunalului Brașov, a fost făcută și o percheziție la un imobil din orașul Predeal, județul Brașov, deținut de doi cetățeni moldoveni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente.

Ulterior, toate înscrisurile au fost transmise de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul de Cooperare Internațională și Programe autorităților din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor”, precizează DNA.

Potrivit hotnews.ro, vila din Predeal, care nu este finalizată în interior, aparține lui Boris Gîlca și soției fostului funcționar.

Boris Gîlcă a fost reținut în data de 4 mai și plasat în izolatorul CNA, în urma unor percheziții efectuate de procurorii anticorupție în biroul său, dar și la mai multe adrese, inclusiv la centrul pentru refugiați din sectorul Râșcani al Capitalei. La baza descinderilor a stat un dosar penal privind delapidarea bunurilor destinate refugiaților ucraineni, conform CNA. Ulterior, în data de 6 mai, instanța a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, iar patru zile mai târziu a fost transferat sub control judiciar.

Boris Gîlca nu a comentat deocamdată perchezițiile procurorilor români. În luna mai, însă, primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că dosarul este instrumentat la comanda partidului de guvernare și a acuzat PAS de hărțuire a colegilor săi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.