VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții într-un dosar de spălare de bani: Mii de euro și dolari, introduși în țară prin tranzacții suspecte

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), sub conducerea Procuraturii Anticorupţie, au efectuat astăzi 9 percheziții într-o cauză penală de spălare de bani, în proporții deosebit de mari, săvârșită de către  un grup criminal organizat.

Potrivit faptelor investigate, cinci persoane domiciliate în regiunea de nord a țării, urmărind scopul introducerii în circuit a mijloacelor financiare cu o proveniență suspectă, utilizând sistemele interbancare de transferuri rapide (Western Union, ‎Zolotaya Korona, ‎Inteliexpress, Moneygram, Ria Money Transfer, etc.), au asigurat introducerea mijloacelor financiare ilicite pe teritoriul Republicii Moldova în mai multe tranșe.

Astfel, în perioada august – decembrie 2023, au fost identificate și racolate peste 90 de persoane fizice care, contra unui comision bănesc, au oferit datele personale bancare pentru transferul și deghizarea originii mijloacelor bănești oferite de grupul criminal organizat, efectuând extrageri documentate de organul de urmărire penală în sumă de 197.861 de euro și 19.822 de dolari.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de stocarea informației, inclusiv mijloace financiare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.