VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții de amploare în mai multe localități din țară: Trei reprezentanți ai unui partid politic, reținuți

Oamenii legii au descins astăzi cu 65 de percheziții în mai multe localități din țară, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui partid politic, dar și a unor reprezentanți independenți ghidați de același stuff, în cadrul alegerilor locale.

Potrivit Poliției, practic la toți figuranții percheziționați au fost găsite carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost instalată aplicația mobilă pentru gestionarea tranzacțiilor, mijloace financiare, 24 de cartușe de calibru 5,60 mm, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală au fost acumulate probe privind finanțarea ilegală a oficiilor teritoriale ale respectivului partid; înregistrarea candidaților independenți, dar susținuți confidențial de același partid; falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea și înregistrarea candidaților; achitarea sumelor de 20 000 lei candidaților partidului și candidaților independenți susținuți confidențial de acest partid, achitarea sumelor de la 500 până la 3.000 lei persoanelor care dau acordul să voteze pentru candidații acestui partid; intenția de a corupe integral alegătorii unor localități, etc”, anunță oamenii legii.

În rezultatul perchezițiilor au fost reținute trei persoane, reprezentanți ai partidului vizat.

Investigațiile în cadrul dosarului continuă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.