VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții CNA într-un dosar de deposedare a activelor statului deținute într-o fabrică de la Bălți

Centrul Național Anticorupție a organizat 10 percheziții în nordul țării într-un dosar de spălare de bani în care sunt vizați membrii unui grup ce și-au însușit, prin scheme ilegale, patrimoniul unei companii de stat. Mai exact, este vorba de deposedarea a 75% din activele statului deținute într-o fabrică din Bălți.

În urma descinderilor, o persoană din grupul de organizatori ai schemei de spălare de bani a fost reținută, fiind plasată în izolator.

Potrivit anchetei CNA, sub conducerea Procuraturii Chișinău și sprijinul Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, un grup de persoane cu diverse funcții în cadrul companiei, în care statul deținea 75% din acțiuni, constituită dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 hectare amplasate în mun. Bălți, au organizat însușirea acestui pachet de acțiuni, ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase.

Deși faptele de însușire a proprietății statului Republicii Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a Curții Supreme de Justiție în anul 2016, grupul de persoane oricum a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte din care au fost înstrăinate în schimbul a aproximativ 80 de milioane lei, de care urma să beneficieze statul. 

Pe lângă reținerea membrului grupului de organizatori, în urma perchezițiilor CNA au fost ridicate obiecte și documente care prezintă interes pentru cauza penală.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.