VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pentru fiecare militar ucrainean ucis la Bahmut, au murit 7 ruși: Câți soldați a pierdut Moscova în acest oraș după 9 luni de lupte

Pierderile armatei ucrainene în bătălia de la Bahmut sunt cu mult mai mici comparativ cu cele ale rușilor. Raportul pierderilor este, astfel, de 1:7,5 în „favoarea” forțelor Kievului.

Mai exact pentru fiecare militar ucrainean ucis în această bătălie, au murit 7 ruși, a declarat șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera, informează Kyiv Independent.

Conform lui Danilov, Rusia a pierdut 22.816 militari doar în Bahmut, din 1 septembrie 2022 și până în prezent. Data de 1 septembrie a fost aleasă ca reper deoarece a coincis cu momentul în care primii deținuți recrutați din închisori pentru a fi înrolați în trupele de mercenari Wagner au început să ajungă în unitățile rusești din prima linie a frontului, potrivit digi24.ro.

Grupul Wagner, alcătuit în special din astfel de deținuți, a reprezentat grosul trupelor ruse implicate în bătălia pentru Bahmut, cea mai dură și îndelungată – desfășurată pe parcursul a circa 10 luni – din acest război declanșat de invazia Rusiei în Ucraina la data de 24 februarie 2022.

Când a fost întrebat de ce ucrainenii au decis să apere orașul Bahmut într-o așa manieră, Danilov a replicat că „apărătorii Ucrainei trebuie să-și apere orașele și nu au niciun drept să le abandoneze”.

Conform mai multor mărturii și surse media, Ucraina a suferit de asemenea pierderi grele în bătălia pentru Bahmut, care a fost în cele din urmă abandonat de forțele Kievului la sfârșitul lunii mai.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.