VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Bombardamentul rusesc din noaptea de vineri spre sâmbătă din Ucraina a provocat mai multe pene de curent.  Potrivit ministerului rus al Apărării, Rusia a atacat cu rachete și drone instalații energetice și echipamente militare primite de statele occidentale.

„Noaptea trecută, Forţele Armate ale Rusiei au efectuat un atac masiv cu arme de înaltă precizie şi rază lungă de acţiune cu lansare aeriană şi navală, precum şi cu drone împotriva instalaţiilor energetice ale Ucrainei (…) şi arsenalelor de proiectile furnizate armatei ucrainene”, a semnalat ministerul rus, citat de digi24.ro.

Ministerul rus al Apărării a transmis că atacul este un răspuns la „încercările regimului de la Kiev de a avaria instalații energetice rusești”, făcând referire la atacurile ucrainene repetate asupra rafinăriilor şi depozitelor de combustibil ale Rusiei. Ucraina a efectuat mai multe atacuri cu drone asupra Rusiei de la începutul anului.

Atacurile sunt tactică de război asimetric în timp ce pe frontul terestru trupele ucrainene pierd teren în faţa acţiunilor ofensive desfăşurate de armata rusă pe diferite sectoare ale frontului.

Atacurile ucrainene s-au exact în mod special pe lovirea rafinăriilor rusești, însă au vizat și mai multe ținte militare, aerodromuri și amplasamente ale sistemelor antiaeriene. Ca răspuns, Rusia a recurs la o serie de măsuri defensive, printre care sisteme antiaeriene și plase anti-dronă amplasate deasupra elementelor cheie ale rafinăriilor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.