VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Patru persoane, trimise pe banca acuzaților după ce au împiedicat transmiterea în moștenire a unui apartament din Chișinău

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției au terminat urmărirea penală în privința a patru persoane învinuite de obținerea unui apartament din Chișinău estimat la suma de peste 800.000 lei de către un pretins moștenitor, în 2021, prin inducere în eroare.

Învinuiții sunt trei femei și un bărbat din Chișinău, cu vârste cuprinse între 37 și 67 de ani. Printre aceștia se numără și femeia cu rol de organizator și beneficiar al escrocheriei – cetățean al Moldovei și Rusiei cu studii superioare, cu vârsta de 63 de ani.

Aceasta o cunoștea pe victimă (născută în 1938) din perioada în care tatăl dânsei avea o relație de concubinaj cu proprietara apartamentului. Unicul potențial moștenitor legal al apartamentului era nepotul victimei, care însă în acea perioadă-și ispășea pedeapsa cu închisoarea pentru o infracțiune comisă.

Cu ceva timp înainte de decesul proprietarei în primăvara lui 2021, femeia cu rol de organizator care periodic o vizita, a intrat în posesia actelor de identitate ale acesteia și le-a tăinuit. Astfel, proprietara a fost în imposibilitate să demareze procedurile de perfectare a testamentului de moștenitor pentru nepot.

În schimb, la două luni de la decesul proprietarei, femeia cu rol de organizator al acestei escrocherii i-a convins pe ceilalți trei învinuiți să accepte calitatea de martori ai scrierii testamentului din numele proprietarei, cu o dată anterioară decesului ei, dar cu semnătura imitată a acesteia. Testamentul, deci a fost scris în beneficiul principalei învinuite și a fost prezentat la notar, unde în baza declarațiilor false ale martorilor indicați în act, principala învinuită a devenit proprietară a apartamentului, prin înșelăciune.

Acum, asupra apartamentului și conturilor bancare ale învinuitei este aplicat sechestru, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Anterior, învinuita cu rol de organizator a fost plasată în arest la domiciliu (fără ca demersul procurorilor de aplicare a arestului preventiv să fie satisfăcut) - măsură care a rămas în vigoare până în prezent.

Potrivit legii, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 7 la 10 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, ca drept procedural garantat prin lege.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.