VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru persoane au ajuns pe mâna ofițerilor CNA, după ce au contribuit la obținerea ilegală a permiselor auto

Patru persoane au fost reținute astăzi într-un dosar de trafic de influență pentru intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere. Acțiunile vizau identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și organizarea întregului proces de perfectare a actelor, precum și susținerea examenelor teoretice și practice.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), unul dintre bănuiți ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat și că îi poate determina, contra sumei de 1 300 de euro, să favorizeze pe unul dintre candidați să susțină cu succes examenul auto la categoria C. Totodată, acesta ar fi pretins 4 000 de lei pentru pregătirea pachetului de documente necesare – certificatul medical și certificatul privind executarea orelor de practică suplimentare – fără prezența fizică a candidatului.

În cadrul urmăririi penale, sub controlul CNA, au fost transmise 1 000 de euro și 4 000 de lei. Totodată, s-a stabilit că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furniza date despre doritorii de a obține permise de conducere fără a urma procedurile legale, transmite Moldpres.

Pe acest caz, astăzi, au fost efectuate percheziții la trei complici ai bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 80 mii de lei, în diferită valută, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și certificate medicale și de absolvire a școlilor auto, eliberate pe numele unor persoane terțe. În prezent, patru persoane sunt reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiul Cahul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.