VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru atacatori de la sala de concerte „Crocus” de lângă Moscova, puși sub acuzația de terorism. În sala de judecată, aceștia au fost aduși bătuți

Patru bărbați, cetățeni ai Tadjikistanului, acuzați de implicare în atacul de la „Crocus City Hall”, sala de concerte de lângă Moscova, în urma căruia au murit cel puțin 137 de persoane, au fost arestați preventiv, în așteptarea procesului, relatează The Moscow Times. Aceștia au fost puși oficial sub acuzația de terorism. În sala de judecată, aceștia au fost aduși cu ochii vineți și fețele tumefiate.

Instanța a decis ca cei patru să fie plasați în arest până la data de 22 mai, termen care se poate prelungi în funcție de data la care se va stabili procesul. Ei sunt acuzați de „terorism” și riscă o pedeapsă cu închisoarea pe viață, după cum a transmis, printr-un comunicat, Tribunalul districtual Basmannîi din Moscova. Audierile au avut loc cu ușile închise. Autoritățile ruse au declarat că suspecții sunt cetățeni ai Tadjikistanului. Cei patru se numesc Dalerdjon Mîrzoev, Saidakrami Raceabalizoda, Şamsidin Fariduni şi Muhammadsobir Faizov.

În timpul audierilor, suspecții prezentau leziuni vizibile, în special vânătăi pe față. Unul dintre ei a fost dus în sala de judecată pe o targă medicală, însoțit de ofițeri de ambulanță. Cei patru sunt acuzați de comiterea unui atac terorist care a dus la moartea unor persoane, ca parte a unui grup organizat. Mîrzoev și Raceabalizoda au pledat vinovați, a transmis instanța. Potrivit anchetatorilor, cu toții au fost participanți direcți la atacul asupra sălii de concerte Crocus. În seara zilei de vineri, 22 martie, înainte de începerea concertului trupei rock Piknik, bărbați necunoscuți îmbrăcați în haine de camuflaj au intrat în sala Crocus City Hall din apropierea Moscovei și au deschis focul asupra spactatorilor și personalului. Un incendiu a izbucnit ulterior în clădire.

Cel puțin 137 de persoane au murit în urma atacului și 182 au fost rănite. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic. Serviciul de securitate FSB a anunțat sâmbătă, 23 martie, că a reținut 11 persoane, precizând că patru dintre acestea au fost implicate direct în atacul de vineri, 22 martie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.