VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru administratori de companii, reținuți pentru delapidarea unui teren de 8 ha de la Poșta Veche

Patru pretinși administratori de societăți moldovenești au fost reținuți, fiind bănuiți de implicarea într-o schemă de delapidare a Primăriei Capitalei de opt hectare de teren din cartierul Poșta Veche al sectorului Râșcani, în valoare de peste 10 milioane lei. În acest sens, azi-dimineața, CNA și procurorii Capitalei au organizat mai multe percheziții în dosarul de escrocherie.

Potrivit anchetei, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, care ar fi acționat în complicitate cu funcționari din cadrul Primăriei mun. Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobândiri ilicite a bunurilor proprietate publică, au utilizat o hotărâre judecătorească falsă, pronunțată în anul 2013 de către Judecătoria Râșcani mun. Chișinău, prin care ar fi recunoscut valabilitatea unor contracte de vânzare-cumpărare presupus încheiate între Primăria mun. Chișinău cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii moldovenești. În urma acestor contracte, s-a înregistrat fictiv dreptul de proprietate asupra terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha, transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA SUCCIN.      

În cadrul descinderilor de azi, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale, iar cele patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, urmează a fi plasate în izolatorul CNA.  

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.