VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Patriarhul Kiril a emis un act sinodal prin care califică agresiunea asupra Ucrainei drept „război sfânt” și „eliberare națională”

Capul Bisericii Ruse, Kiril, recidivează, alături de alți arhierei ruși, în declarațiile sale de susținere a sângerosului război din Ucraina. Patriarhul de la Moscova a emis un ordin sinodal prin care califică „operațiunea militară specială” drept o nouă etapă în lupta de eliberare a poporului rus contra „regimului criminal de la Kiev susținut de Occident”.

„Operațiunea militară specială se desfășoară încă din 2014 pe pământurile istorice ale sud-vestului Rusiei. În cadrul operațiunii, poporul rus, cu armele în mână, își apără viața, libertatea, statalitatea, identitatea civilizațională, religioasă, națională și culturală, precum și dreptul de a trăi pe propriul pământ în granițele unui singur stat rusesc. Din punct de vedere spiritual și moral, o operațiune militară specială este un „război sfânt”, în care Rusia și oamenii săi, apărând spațiul spiritual unic al Sfintei Rusii, îndeplinesc misiunea de „suveran” și „apărător” împotriva globalismului occidental, ce a căzut în mrejele Satanei”, se arată într-o declarație a Sinodului Pan-Rusesc de la Moscova ”Prezentul și Viitorul Lumii Ruse”.  

Mai mult, ordinul sinodal semnat de patriarhul Kiril stabilește că după încheierea „operațiunii militare”, „toată Ucraina modernă trebuie să intre în zona de influență exclusivă a Rusiei”.

„Trebuie exclusă cu desăvârșire posibilitatea existenței pe acest teritoriu a unui regim politic rusofob ostil Rusiei și poporului său, precum și a unui regim politic controlat dintr-un centru extern ostil Rusiei”, se mai arată în actul sinodal al Patriarhiei Ruse.

Prin decizia Bisericii Ruse, Moscova revendică în continuare teritorii străine, pe care le controlează canonic.  

„Rusia este creatorul, sprijinul și apărătorul lumii rusești. Granițele lumii ruse, ca influență spirituală, culturală și civilizațională sunt semnificativ mai largi, decât frontierele de stat atât ale actualei Federații Ruse, cât și ale Rusiei istorice mari”, se mai arată în ordinul controversat la Patriarhiei Ruse.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.