VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patriarhia Română investește în parohiile ei din stânga Prutului

Sute de mii de enoriași ai parohiilor Mitropoliei Basarabiei se vor bucura de proiecte noi sau în derulare privind construcția sau reabilitarea bisericilor din Republica Moldova, aflate sub jurisdicția Patriarhiei Române.

Un Protocol de Cooperare a fost semnat între Patriarhia Română și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Documentul a fost oficializat de către Preafericitul Daniel și secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, în prezența mitropolitului Basarabiei, Înaltpreafințitul Petru.

Protocolul stabilește consolidarea relațiilor dintre DRRM și Mitropolia Basarabiei, în vederea promovării identității spirituale, culturale și naționale a românilor din stânga Prutului.

„Biserica Ortodoxă Română, ca o mamă spirituală care nu își abandonează niciodată fiii, prin vrednicii ierarhi și preoți din cele trei eparhii basarabene, a purtat grijă întotdeauna de credincioşii săi din Republica Moldova, atât prin rugăciunile sale, cât și prin sprijinirea activităților concrete edilitare, pastorale, social-filantropice și cultural-educaționale din Mitropolia Basarabiei”, se arată în comunicatul Mitropoliei Basarabiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.