VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Paștele vine cu vești bune. Vadim Ceban: Există premise pentru reducerea tarifului pentru gaz

Săptămâna viitoare, pe lângă posibilele ieftiniri pentru curentul electric, consumatorii ar putea fi anunțați și despre o reducere a tarifului pentru gaz. Șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că existe premise de micșorare a prețului pentru consumatorii finali, iar calculele pentru un nou tarif vor fi prezentate Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

În cadrul unei emisiuni TV din această seară, Vadim Ceban a declarat că motive pentru reduceri există, din moment ce devierile financiare de 6,5 lei, incluse în actualul tarif de 30 de lei pentru un metru cub în luna octombrie 2022, au fost recuperate în lunile de iarnă datorită consumului mare gaze.

„Depinde deja de ANRE să decidă de când. Acum nu pot deschide paranteze, pentru că sunt discuții cu regulatorul. Vorbesc din numele companiei „Moldovagaz” și la momentul potrivit vom ieși cu cifre. Evoluția cotațiilor bursiere este foarte imprevizibilă și acest lucru influențează. Sunt costuri de distribuție și transport, cursul valutar”, a declarat Vadim Ceban, citat de realitatea.md.

Amintim că, ANRE a constatat că există premise pentru reducerea tarifelor pentru energia electrică livrată consumatorilor, iar săptămâna viitoare ar putea fi anunțate tarifele revizuite.

Citește și: Tariful pentru energia electrică va scădea: Săptămâna viitoare am putea afla noul preț

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.