VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul se întrunește în ședință: Prelungirea stării de urgență, pe ordinea de zi

Deputații se vor întruni în ședință plenară, joi, 21 septembrie, începând cu ora 10:00. Astfel, mâine deputații vor examina solicitarea Guvernului de prelungire a stării de urgență.

Totodată, în prima lectură vor fi supuse dezbaterii două proiecte care prevăd armonizarea cadrului normativ național cu prevederile legislației UE: modificări la Legea privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale și la Legea apelor.

Deputații vor mai examina în prima lectură modificările la Legea cu privire la drepturile și responsabilitățile pacientului, Legea cu privire la biblioteci, Legea apiculturii, Legea pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind administrația publică locală.

Plenul Parlamentului va examina și ratificarea a două acorduri. Documentele prevăd amendarea Acordului de parteneriat strategic, comerț și cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, semnat la Chișinău, la 25 mai 2023, și ratificarea Addendumului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind dezvoltarea zonelor rurale, semnat la Chișinău, la 21 iulie 2017. Deputații vor mai discuta inițiativele de denunțare a trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Agenda ședinței plenare include și dezbaterea în lectura a doua a proiectelor de lege cu privire la acordarea facilităților fiscale și vamale la importul și livrările de mărfuri destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiul Bălți (SA„CET-Nord”)” faza II, precum și a implementării programului „Credite pentru conservarea energiei”, finanțat și implementat de Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO). 

În ședința plenară de mâine a Parlamentului urmează a fi dezbătut raportul de activitate a Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar pentru anul 2022.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.