VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul cheamă la raport mai multe instituții ale statului în cazul asasinatului din sectorul Râșcani al Capitalei

Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii și Biroul de Migrație și Azil sunt așteptate luni la raport în Parlament în privința omorului din sectorului Râșcani al Capitalei. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul ședinței de azi a legislativului.

Potrivit parlamentarului, citat de Moldova1, va avea loc o ședința comună a Comisiei juridică și Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, unde va fi discutată și decizia luată de un judecător în privința victimei. Concluziile audierilor ar urma să fie prezentate la următoarea ședință plenară a Parlamentului.

„Toți suntem martorii la cazul care a avut loc ieri în sectorul Rîșcani, cu toate că astfel de situații au avut loc și cu 10-12 ani în urmă, însă ăsta este diferit. Persoana care a fost asasinată era cu antecedente penale, iar din păcate se afla la libertate datorită unei decizii a unui judecător. Acest lucru nu poate să rămână fără ca noi să nu luăm o atitudine Am vrut să facem astăzi în plenul Parlamentului, dar în urma discuțiilor cu instituțiile de drept este că la moment două persoane au fost reținute ca și complice pentru ca să fie oferite informații. De aceea solicităm ca luni, începând cu ora 10:00, să aibă o ședință comună dintre Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia juridică pentru că este vorba și de decizia unui judecător. Vor fi audiate și câteva instituții publice: Procuratura Generală, SIS, Biroul de Migrație și Azil, și CSM”, a spus parlamentarul Lilian Carp.

Amintim, crima din sectorul Râșcani al Capitalei s-a produs miercuri dimineață, la terasa unei cafenele. Bărbatul împușcat, în vârstă de 41 de ani, este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală. Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.