VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul Bulgariei a ales un guvern după aproape doi ani de criză politică

Cercetătorul de talie mondială Nikolai Denkov a fost ales astăzi prim-ministru al Bulgariei, după aproape doi ani de criză politică din țara balcanică, timp în care au fost organizate cinci tururi de alegeri legislative.

Nikolai Denkov, academician și savant de talie mondială în domeniul chimiei și fizicii, a fost ales cu 132 de voturi din totalul celor 240 de deputați din Parlamentul de la Sofia, transmite presa română.

Printre prioritățile noului executiv se numără intrarea Bulgariei în Schengen în acest an şi în zona euro de la începutul anului 2025.

”Nu a fost visul meu din copilărie să fiu prim-ministru într-o ţară în gravă criză politică, cu o societate divizată. Visul meu din copilărie a fost să fiu om de ştiinţă şi mi l-am împlinit. De aceea, dacă priorităţile nu vor fi îndeplinite, voi demisiona”, a declarat Nikolai Denkov.

Guvernarea în Bulgaria va fi asigurată de o coaliție formată din Alianța ”Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată”, care l-a desemnat pe Nikolai Denkov, și Partidul ”GERB” al fostului premier Boiko Borisov, implicat în mai multe scandaluri. Premierii vor fi desemnați prin rotație, după exemplul României. Astfel, peste nouă luni, la șefia executivului va veni actualul vicepremier din partea GERB, Maria Gabriel.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.