VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Până în 2026, o treime dintre copiii de până la trei ani vor putea fi duși la creșe

Peste trei ani, 30% dintre copiii de până la trei ani vor putea fi încadrați în serviciile publice de creșă, în prezent această cotă fiind de doar 15 la sută. Obiectivul se regăsește într-un program de îngrijire al copiilor implementat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, instituția mizează pe majorarea cu 50% a numărului de servicii private de creșă și pe încadrarea a 10 mii de copii cu vârsta de până la 3 ani în servicii de îngrijire alternativă, cum ar fi creșe la locul de muncă, servicii de îngrijire individualizată și creșe de tip familiar.

„Prin dezvoltarea serviciilor de îngrijire alternativă și prin extinderea grupelor de creșă în grădinițele publice, ne propunem să avem mai multe femei care doresc să revină mai devreme la serviciu din concediu de îngrijire a copilului și se reducem decalajul major dintre rata de ocupare a bărbaților și a femeilor cu vârsta de 25-34 de ani”, a declarat secretara de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt.

Prioritățile au fost anunțate în cadrul ceremoniei de lansare a proiectului Organizației Internaționale a Muncii „Sistemul de îngrijire a copiilor în Moldova: O abordare sistemică pentru îmbunătățirea ofertei și consolidarea formalizării”.

Programul prevede măsuri de sporire a numărului instituțiilor de educație timpurie de tip privat dezvoltate la nivel național, al serviciilor de îngrijire a copiilor de tip familial și al îngrijitorilor calificați înregistrați oficial.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.