VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Până în 2026, încă patru judecătorii raionale vor deveni instanțe model

Judecătoriile din Drochia, Hâncești, Strășeni și Criuleni și-au asumat angajamentul să obțină până în 2026 statutul de instanțe model. Acestea vor beneficia de sprijinul unui proiect al USAID pentru a-și îmbunătăți eficiența și calitatea activității lor conform standardelor Cadrului Internațional de Excelență Judecătorească și ale Comisiei Europene pentru Eficiența Justiției.

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat cea de-a doua etapă a Proiectului „Instanțe Judecătorești Model” implementată în perioada ianuarie 2024 – ianuarie 2027.

Potrivit bizlaw.md, datorită asistenței tehnice oferite de proiect,  judecătoriile Bălți, Ungheni și Edineț au obținut deja statutul de judecătorii model în septembrie 2023. Proiectul va continua încurajarea implementării conceptului de instanță model la nivel local și va sprijini extinderea acestei abordări la nivel național, inspirând și alte instanțe judecătorești să adopte practici centrate pe așteptările cetățenilor. De asemenea, proiectul va contribui la consolidarea organizațională a unor instituții din sectorul justiției și va acorda suport pentru digitalizarea instanțelor, pentru a facilita accesul cetățenilor la informații despre activitatea judiciară.

Proiectul USAID „Instanțe Judecătorești Model” își propune să crească eficiența și eficacitatea instanțelor judecătorești din Republica Moldova prin implementarea unor strategii noi de gestionare a activității organizatorice și administrative a instanțelor judecătorești, analiza continuă a performanței acestora, digitalizarea proceselor de lucru, consolidarea comunicării cu publicul și instituționalizarea în cadrul sistemului judecătoresc a conceptului de instanțe judecătorești prietenoase justițiabililor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.