VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ortodocșii de stil vechi sărbătoresc Buna Vestire

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc, astăzi, Buna Vestire, numită în popor și Blagoveștenia. Sărbătoarea marchează momentul în care Arhanghelul Gavriil îi spune Fecioarei Maria că a fost aleasă să-l nască pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Buna Vestire este cea mai veche sărbătoare închinată Maicii Domnului, care a început să fie marcată uniformizat de toți creștinii încă din secolul al V-lea.

Sărbătoarea are o dată fixă şi marchează exact nouă luni până la Crăciun, ziua în care Maria îl va naşte pe Iisus. De Bunavestire, unii pun pâine şi sare pe pragul casei, pentru hrana îngerilor. De asemenea, în această zi, enoriașii au dezlegare la Pește, așa cum va fi și peste două zile, când ortodocșii vor sărbători Floriile, sărbătoare care nu are o dată fixă și este marcată cu o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.