VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Organizațiile de media cer ca ministrul Vladimir Bolea să fie pedepsit pentru limbajul indecent

Mai multe ONG-uri de media îi cer premierului Dorin Recean să-l pedepsească disciplinar pe ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, după ce ieri a folosit mai multe injurii în adresa unui jurnalist în timpul unei conferințe tematice, acolo unde participau și mai mulți agricultori. Asociațiile de media consideră „că un astfel de limbaj este incompatibil cu funcția de ministru”, transmite newsmaker.md.

Potrivit ONG-urile de media, comportamentul ministrului ar fi „inadecvat” și numesc atitudinea lui Bolea în raport cu jurnalistul „inadmisibilă”.

„În timp ce reporterul îl întreba dacă statul prevede ajutoare pentru fermierii care se ocupă de cultivarea merelor, ministrul Vladimir Bolea a lansat la adresa jurnalistului exprimări necenzurate, care lezează onoarea și demnitatea persoanei și contravin normelor de conduită general acceptate într-o societate democratică. Organizațiile semnatare își manifestă indignarea în raport cu acest comportament sfidător și consideră că un astfel de limbaj este incompatibil cu funcția de ministru”, se arată în declarația ONG-urilor.

Asociații semnatare sunt Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul „Acces-Info”, Asociația Media-Guard și RISE Moldova.

Vladimir Bolea a fost surprins pe 14 septembrie cum înjură un reprezentant al mass-media. Oficialul, în timp ce un jurnalist îi acorda o întrebare, a utilizat cuvinte necenzurate. Momentul a avut loc în timpul unor declarații de presă în direct, de la Palatul Republicii. La scurt timp, pe o rețea de socializare, ministrul și-a cerut scuze și a spus că regretă cazul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.