VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ONU pregătește o misiune care să stabilească adevărul despre atacul asupra închisorii Olenivka

ONU pregătește o misiune care să stabilească adevărul despre atacul asupra închisorii Olenivka, aflată în zona controlată de trupele ruse în estul Ucrainei, unde, acum o săptămână, au fost ucişi cel puţin 50 de prizonieri de război ucraineni şi alţi cel puţin 70 au fost răniţi, printre ei numărându-se şi membri ai batalionului Azov care s-au predat la Mariupol.

Națiunile Unite spun că astfel răspund unei solicitări adresate de ambele tabere, care se acuză reciproc pentru atacul asupra închisorii Olenivka din sud-vestul orașului Doneţk, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Rusia susţine că atacul asupra închisorii a fost efectuat cu un lansator de rachete multiple HIMARS, aflat în dotarea armatei ucrainene și pe care l-a primit din partea SUA, iar Ucraina – că închisoare a fost atacată de mercenari ai companiei ruse private Wagner.

„Termenii de bază ai misiuni de anchetă sunt în curs de pregătire”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU, manifestându-şi speranţa că va putea obţine acces din partea Ucrainei și Rusiei, precum și date necesare, precizând că, indiferent care vor fi concluziile acestei misiuni, ONU nu are autoritatea de a desfăşura „anchete penale”. Secretarul general al ONU a mai spus că organizaţia caută acum persoanele corespunzătoare, „independente şi competente”, care să facă parte din misiune.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.