VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Omorul lui Oleg Horjan, în vizorul CUC: Circumstanțele cazului, investigate sub egida Misiunii OSCE

Comisia Unificată de Control s-a întrunit într-o ședință astăzi la Bender. Unul dintre subiectele principalele abordate a fost asasinarea liderului Partidului Comunist din regiunea transnistreană, Oleg Horjan.

Delegația Republicii Moldova a condamnat cu fermitate acțiunile criminale care au luat viața unui om. Având în vedere Principiile de cooperare între Misiunea OSCE în Moldova și Comisia Unificată de Control în Zona de Securitate, semnate la 10 decembrie 2004, delegația Chișinăului a propus inițierea cercetării circumstanțelor cazului sub egida Misiunii OSCE. De asemenea, s-a cerut acces la fața locului pentru specialiștii din cadrul organelor de aplicare a legii pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în conformitate cu legislația”, se arată în comunicatul remis de CUC.

Totodată, în cadrul ședinței Comandamentul Militar Întrunit a prezentat raportul privind situația în Zona de Securitate pentru săptămâna precedentă.

Comisia a confirmat în funcție doi observatori militari din partea Republicii Moldova.

Au continuat discuțiile pentru luarea unei decizii pe problematica posturilor ilegale ale structurilor de forță transnistrene și eliminarea acestora din Zona de Securitate”, mai anunță CUC.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.