VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Omagiu eroilor SMURD. Șapte ani de la tragedia aviatică de la Haragâș

Victimele tragicului accident aviatic de la Haragâș, raionul Cantemir, au fost comemorate astăzi cu onoruri militare. Acum șapte ani, echipajul SMURD România, cu doi piloți și doi paramedici la bord, a căzut într-o pădure din apropierea localității.

La ceremonia de comemorare au participat reprezentanți ai IGSU România și Moldova, conducerea MAI, diplomați ai Ambasadei României, salvatori și militari români și moldovei și reprezentanți ai administrațiilor locale.

Serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoți, condus de episcopul Basarabiei de Sud, PS Veniamin.

”După un moment de reculegere, oficialii au ținut discursuri și au vorbit despre un adevărat exemplu de eroism, devotament și sacrificiu a echipajului SMURD trecut în neființă, care a jertfit cu propriile vieți în timpul realizării misiunii de salvare a cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, oaspeții ceremoniei solemne au menționat importanța intervențiilor aero-medicale transfrontaliere, care zilnic contribuie la salvarea vieților omenești”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Amintim, în data de 2 iunie 2016, elicopterul SMURD Iași se îndrepta spre Cahul să preia un pacient grav bolnav, în condiţii meteorologice nefavorabile. În urma impactului cu solul, toţi membrii echipajului au murit pe loc.

Conform IGSU, de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD în Republica Moldova în anul 2014, au avut loc 122 de misiuni aero-medicale transfrontaliere pentru transportarea și salvarea cetățenilor țării noastre.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.