VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Olesea Stamate: Situația în justiția noastră este proastă

Procedura Pre-vetting este riguroasă, dură, dar foarte importantă, iar în sistem trebuie să rămână doar oameni care nu au probleme de integritate. Așa a reacționat șeful Comisiei Juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la picarea testului de integritate a șefului adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție. 

„Aș vrea să examinez decizia așa cum am făcut-o în majoritatea deciziilor emise de Comisa Pre-vetting, pur profesional vorbind, să văd constatările comisiei. Dar, evident, ca și constatare generală este că avem o situație proastă în sectorul justiției la capitolul integritate, deoarece și mulți candidați judecători, dar și mulți procurori nu au trecut această etapă de pre-vetting. Da, ea este una riguroasă, este una dură, dar este foarte importantă. Noi am zis foarte clar că în sistem trebuie să rămână doar oameni care nu au probleme de integritate”, a declarat pentru ziua.md Olesea Stamate. 

Amintim, Vasile Plevan, șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, condusă de Veronica Dragalin, a picat pre-vettingul și astfel a ratat șansa de a deveni membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit unui comunicat al comisiei de evaluare, el și procurorul Gheorghe Graur „nu întrunesc criteriile de integritate financiară și etică, și prin urmare, nu promovează procedura”. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.