VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oleg Nemțan, primul sportiv moldovean care a obținut o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale

Succes istoric pentru sportul moldovenesc! Oleg Nemțan a devenit primul sportiv moldovean care a obținut o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale (World Combat Games), care se desfășoară în prezent la Riad, Arabia Saudită.

Potrivit Comitetului Paralimpic al R. Moldova, Oleg Nemțan a obținut medalia de argint la competițiile de sambo pentru sportivii nevăzători (categoria de greutate până la 79 kg).

Reprezentantul Moldovei a cedat aurul lui Elder Luis MORENO GARCIA din Venezuela. În drumul său spre finală, Oleg Nemțan a obținut două victorii în fața sportivilor din Kârgâzstan și Georgia. Oleg Nemțan este singurul sportiv moldovean care participă la Jocurile din acest an.

World Combat Games au loc o dată la 4 ani și sunt organizate de SportAccord. Programul Jocurilor – care se vor desfășura între 20 și 30 octombrie – cuprinde 16

sporturi în total. Doar șase dintre aceste sporturi vor avea competiții între sportivi paralimpici – Sambo, Aikido, Muaythai, Armwrestling, Ju-Jitsu, și Savate (boxul francez). Anul acesta marchează prima dată când sporturile paralimpice au fost incluse în cadrul Jocurilor Mondiale de Luptă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.