VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Olaf Scholz și Jens Stoltenberg îl contrazic pe Macron: Niciun soldat al țărilor membre UE sau NATO nu va fi trimis în Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și cancelarul german, Olaf Scholz au declarat că alianța militară și țările membre UE nu au de gând să trimită trupe de luptă în Ucraina. Reacția vine ca urmare a declarațiilor făcute recent de unii lideri europeni conform cărora unele țări occidentale ar putea lua în calcul să trimită militari în țara devastată de război.

Niciun soldat al ţărilor membre ale UE sau ale NATO nu va fi trimis în Ucraina, a dat asigurări cancelarul german Olaf Scholz marţi, la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus această posibilitate, relatează agenţia AFP citată de Agerpres.

„Ceea ce s-a decis între noi de la început rămâne valabil şi pentru viitor”, şi anume că „nu vor fi trimise trupe la sol (în Ucraina în războiul cu Rusia n.r.), niciun soldat nu va fi trimis nici de ţările europene, nici de ţările NATO pe teritoriul ucrainean”, a precizat Scholz la o conferinţă de presă.

Jens Stoltenberg de asemenea a exclus ideea că NATO ar putea trimite trupe pe frontul din Ucraina. Secretarul general al Alianței a declarat pentru The Associated Press că „aliații NATO oferă Ucrainei un sprijin fără precedent. Am făcut acest lucru încă din 2014 și ne-am intensificat după invazia la scară largă. Dar nu există planuri pentru trupe de luptă NATO pe teren în Ucraina”.

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei la care au participat luni la Paris circa 20 de şefi de stat şi de guvern, preşedintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state europene să trimită trupe în Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.