VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Vladimir Zelenski nu va participa la Summitul G20 dacă acolo va fi Vladimir Putin

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, nu va participa la Summitul G20, care va avea loc în luna noiembrie în Indonezia, dacă acolo va fi președintele rus, Vladimir Putin.

La un briefing la Kiev, Zelenski, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor, a spus că nu a urmărit participarea altor membri ai G20.

„Poziţia mea personală şi a Ucrainei a fost că, dacă participă liderul Federaţiei Ruse, atunci Ucraina nu va participa”, a declarat acesta, potrivit unian.net.

Totodată, șeful statului ucrainean a subliniat că Ucraina se pregătește pentru acest Summit, menționând că chiar astăzi a discutat despre pregătiri cu președintele Indoneziei.

„În orice caz, am fost invitați din nou astăzi. Vom vedea, au mai rămas câteva zile”, a spus Zelenski.

Menționăm că actualul summit G20 va avea loc în perioada 15-16 noiembrie la Bali. Printre țările invitate este și Ucraina. Pacea, sănătatea, transformarea digitală și tranziția la energia durabilă sunt pe ordinea de zi.

Amintim că președintele indonezian, Joko Widodo, l-a invitat pe președintele rus Vladimir Putin la summit, deși participarea sa nu a fost încă confirmată.

Posibila vizită a lui Putin a stârnit indignare în Occident. CNN, citându-l pe coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a scris că Biden nu intenționează să se întâlnească cu Putin.

De asemenea, Politico a scris în octombrie că Casa Albă va încerca să excludă o întâlnire a celor doi președinți.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.