VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial NATO: Invit Moldova să se alăture Alianței Nord-Atlantice

Republica Moldova este invitată să se alăture NATO și să renunțe la neutralitate. Apelul a fost făcut de șeful Comitetului European pentru Extindere al NATO, Gunther Fehlinger.

Apelul a fost făcut de oficialul NATO printr-un mesaj postat pe pagina Twitter, denumită acum X. În postarea sa, oficialul i-a etichetat pe președintele Maia Sandu și președintele român Klaus Iohannis.

Apelul oficialului NATO vine în contextul acordului care prevede că rețelele de transport al gazelor din Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, vor fi operate de către Transgaz România prin filiala sa de la noi, Vestmoldtransgaz.

Potrivit Ministerului Energiei, Vestmoldtransgaz a semnat un contract de locațiune a rețelei de transport al gazelor naturale cu deținătorul acesteia, Moldovatransgaz, companie-fiică a Moldovagaz. Pentru a intra în vigoare, contractul urmează a fi avizat de către Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.