VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: În noiembrie vor fi anunțate primele licitații pentru proiecte mari de energie regenerabilă

Primele licitații pentru investiții în proiecte mari de energie regenerabilă vor fi anunțate în această toamnă, în luna noiembrie, a comunicat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, la ședința Guvernului.

Potrivit oficialului, există un interes sporit pentru proiectele mari. Urmează să fie pregătite modificări la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, iar ulterior acestea vor fi expediate Parlamentului pentru examinare, transmite IPN.

„Pe subiectul altor tehnologii interesul este un pic mai mic decât pe regenerabile și, în mod special, ține de faptul că costul gazului și al resurselor primare pentru producerea energiei electrice sunt foarte mari. Suntem în discuție cu mai mulți investitori și atunci când contextul regional va fi unul mai potrivit, probabil, vor apărea și astfel de investiții în țara noastră”, a notat Andrei Spînu.

Potrivit vicepremierului, se discută și cu România pe subiectul micro-reactoarelor nucleare, care se vor regăsi în Strategia energetică. Documentul va fi elaborat pe termen lung, până în anul 2050, și va include toate elementele – de la eficiență energetică, generare, încălzire, termie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.