VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Câte tone de zăcăminte de granit sunt în prezent în cariera de la Cosăuți

Zăcămintele de granit din cariera din comuna Cosăuți cuprind aproximativ 22 milioane m³ de rocă, ceea ce corespunde unui total de aproximativ 56 milioane de tone. Despre aceasta a anunțat șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, după o vizită de lucru la S.A ,,Cariera de Granit și Pietriș” din raionul Soroca.

De asemenea, în cadrul întrevederilor pe care le-au avut cu reprezentanții S.A ,,Cariera de Granit și Pietriș din Soroca”, s-a discutat despre disponibilitatea resurselor, zăcămintele de granit care la moment, cuprind aproximativ 22 milioane m³ de rocă, ceea ce corespunde unui total de aproximativ 56 milioane de tone, având un rol extrem de important în asigurarea Republicii Moldova cu resurse minerale autohtone, de înaltă calitate.  Reprezentanții companiei au menționat faptul că, întreprinderea acordă o atenție sporită calității produselor finite, având în gestiunea sa un laborator acreditat și implementând sistemul de management al calității ISO 9001”, se arată în comunicatul remis de ASD.

Menționăm că Sergiu Bejan, a anunțat că urmează să fie efectuate astfel de vizite și la alte obiective similare, inclusiv baze de producere a materialelor calcaroase, materiale de construcție necoezive, cât și a producătorilor de mixturi asfaltice și elemente prefabricate din beton armat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.