VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Octavian Iachimovschi a câștigat concursul CSP pentru funcția de procuror general

Procurorul Octavian Iachimovschi a obținut cel mai mare punctaj la interviul pentru selectarea procurorului general. Acesta a obținut o medie de 8,53 punte, transmite bizlaw.md.

Actualul adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție urmează acum să treacă de Comisia Pre-Vetting, care îl va evalua din punct de vedere al integrității etice, profesionale și financiare.

Iachimovschi este urmat de Igor Demciucin cu o medie de 8,19 și Procurorul General interimar, Ion Munteanu care a obținut nota 8,16. Iar Andrei Coca – 4,72.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, candidatul care a acumulat cel mai mare punctaj este propus Președintelui Republicii de către Consiliul Superior al Procurorilor pentru a fi numit în funcția de Procuror General.

Președintele Republicii poate respinge o singură dată candidatura propusă de Consiliul Superior al Procurorilor pentru funcția de Procuror General în cazul depistării unor probe incontestabile de incompatibilitate a candidatului cu funcția respectivă, de încălcare de către candidat a legislației sau de încălcare a procedurilor legale de selecție a acestuia. Refuzul de numire trebuie să fie motivat și se face în termen de 15 zile lucrătoare de la data recepționării propunerii.

La propunerea repetată a aceluiași candidat, făcută cu votul a 2/3 din numărul membrilor Consiliului Superior al Procurorilor, Președintele Republicii emite, în termen de cinci zile lucrătoare, decretul privind numirea candidatului în funcția de Procuror General.

Procurorul General este numit în funcție pentru un mandat de șapte ani, fără dreptul de a fi numit din nou în această funcție.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.