VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O suburbie a Capitalei, în atenția Interpolului. În Colonița, depistată o schemă dubioasă de vânzare a unităților tehnice din UE

Procurorii pentru cauze speciale și ofițerii INI au ridicat din Colonița, municipiul Chișinău, unități tehnice de aproximativ două milioane de lei, furate din Italia. Este vorba de vehicule speciale pentru curățarea străzilor, un generator electric, laptopuri și chiar motoare pentru bărci.

”Perchezițiile au fost desfășurate în incinta unei întreprinderi agricole din Colonița. Dispozitivele furate din Uniunea Europeană ar fi fără acte de proveniență, iar în Moldova ar fi fost aduse prin contrabandă. Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate urmare a sesizării Interpol, cu privire la un vehicul de uz industrial – măturător de străzi furat din Italia. În timpul documentării cazului, ofițerii au constatat că, de fapt, aceștia o foloseau la colectarea resturilor de grâu, în depozite. De asemenea, oamenii legii au depistat și două containere pline cu diverse bunuri fără acte de proveniență, care ar fi fost introduse în Moldova prin contrabandă. Containerele conțin valori materiale de uz casnic, tehnic, tehnică de calcul, aparate electronice, calculatoare, încălțăminte, parfumuri, instrumente pentru construcții,  prezumtiv furate din Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul Poliției Naționale.  

 Bunurile au fost indisponibilizate pe durata investigațiilor. Acțiunile de urmărire penală continuă, timp în care figuranții din dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, anunță IGP.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.