VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă tentativă eșuată a fracțiunii PAS de a convoca CMC

Ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău, convocată de către consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate pentru astăzi, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Potrivit Zinaidei Popa, consilieră PAS, niciunul dintre colegii din celelalte formațiuni din CMC nu a dat curs invitației la ședință. O primă ședință a CMC convocată de PAS la 26 decembrie, de asemenea nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Potrivit Zinaidei Popa, consilierii PAS deja pentru a doua oară convoacă ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău, considerând că acesta trebuie să lucreze. „Validarea mandatului nostru a fost deja de două luni și noi trebuie să manifestăm acea grijă pentru problemele dumneavoastră, pentru chișinăuieni. Dar iată că pentru a doua oară, nimeni din ceilalți consilieri ai celorlalte fracțiuni, a celorlalte partide, nu a dat curs invitației noastre de a lucra”, a declarat Zinaida Popa.

Consiliera PAS a remarcat că în CMC încă nu sunt constituite nici fracțiunile, nu sunt delegați nici consilierii în comisiile de specialitate. „Cum putem vorbi despre rezolvarea problemelor, când oamenii nu doresc nici să se întrunească în ședințe ale CMC. Aceasta ne determină să tragem o concluzie, că Ion Ceban este în cârdășie și în înțelegeri pe sub masă cu alte formațiuni politice, cum ar fi PSRM-ul, comuniștii. Altfel noi nu înțelegem de ce ei astăzi nu sunt prezenți la această ședință, care a fost convocată conform Regulamentului Consiliului municipal Chișinău, inițiată de o treime din consilierii municipali. Am informat secretarul general care nu ne răspunde la telefon, am telefonat pretorul sectorului Centru care este înafara ariei (la Pretura Centru urma să aibă loc ședința CMC – n.r.)…Ca să înțelegeți cât boicot este din partea administrației Primăriei ca să nu aibă loc lucrul”, a adăugat ea, citată de IPN.

Zinaida Popa a îndemnat consilierii municipali să vină la ședințe, iar pe primarul general, Ion Ceban, să se apuce de treabă. Potrivit ei, timp de două luni de zile primarul nu lucrează, dar „s-a gândit cum să ia decizii pentru anumite pături sociale din Chișinău, prin lichidarea grupelor cu program prelungit sau lichidarea serviciului de asistență personală”.

Ulterior, primarul general Ion Ceban, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook. „Astăzi, consilierii PAS, însoțiți de „țipălăii” care le fac publicitate, au rupt ușile și au dat buzna în Primăria Chișinău și în biroul viceprimarului Olga Ursu, care le-a explicat pe puncte procedurile, conform legii, și le-a răspuns profesionist. Astfel de show-uri, cei de la PAS le produc în fiecare zi, inclusiv la ședințele CMC”, a scris Ion Ceban.

Potrivit prevederilor legale, CMC se întrunește în ședință ordinară o dată la trei luni, la convocarea primarului general. De asemenea, Consiliul se poate întruni în ședință extraordinară ori de câte ori este necesar, la cererea primarului sau a cel puțin a unei treimi din numărul de consilieri aleși.

În Consiliul municipal Chișinău sunt 51 de consilieri. După alegerile din noiembrie, Partidul Mișcarea Alternativa Națională și Partidul Acțiune și Solidaritate au obținut câte 20 de consilieri. Partidul Socialiștilor va avea șase mandate în CMC, iar Partidului Comuniștilor îi revin două mandate. Partidul politic „Renaștere”, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul politic Partidul Nostru vor avea câte un consilier în CMC.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.