VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O expoziție dedicată femeii, organizată în holurile Parlamentului

Parlamentul organizează o expoziție de fotografii cu genericul „Femeia, exponent al transformării societății în timp”. Aceasta este organizată în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor, care a oferit documentele fotografice.

Expoziția conține o colecție unică de fotografii ale unor femei care au avut un rol important în dezvoltarea Republicii Moldova, datorită rezultatelor obținute în diverse domenii. Imaginile datează din perioada 1903 – 2024 și prezintă femei care au activat în medicină, cultură, educație, arheologie etc.

Fotografiile, aranjate în ordine cronologică, prezintă mai multe personalități, printre care figurează Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, principesa Natalia Dadiani, artistele Sofia Rotaru, Valentina Cojocaru, Maria Cebotari, Anastasia Lazariuc, Veronica Garștea, actrița Domnica Darienco, poeta și deputata Leonida Lari, medicul-chirurg Natalia Gheorghiu. De asemenea, sunt prezentate și femei care nu au fost persoane publice, dar s-au afirmat în domenii mai puțin tradiționale și au combătut anumite stereotipuri. De exemplu, Maria Axentieva, care a fost strungar la Stația de Mașini și Tractoare din Vertiujeni, câteva angajate ale Stației Centrale de Telefonie Interurbană din perioada anilor 1980, arheologa Svetlana Reaba etc.

Expoziția este găzduită în contextul Zilei Internaționale a Femeii și va fi deschisă pentru publicul larg până sfârșitul lunii martie, timp în care toți vizitatorii instituției legislative vor putea cunoaște mai multe despre personalitățile care au avut un rol important în societate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.