VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O companie nebancară de creditare percepea comisioane ilegale de la clienți

Comisia Națională a Pieței Financiare a identificat încă o organizație de creditare nebancară care își taxa ilegal clienții. Autoritatea de supraveghere susține că în urma unei sesizări din partea unui consumator a verificat respectarea legislației în domeniul contractelor de credit pentru consumatori de către o companie de microfinanțare cu sediul în Bălți, în cadrul a trei contracte încheiate între petiționar și compania de creditare.

În urma verificărilor, a fost constatată nerespectarea unor cerințe legale prestabilite de Legea privind contractele de credit pentru consumatori. De asemenea, a fost constatat caracterul abuziv al unor clauze contractuale, inclusiv cu privire la dobânda aferentă creditului ce poate fi majorată în caz de neachitare în termen sau volum deplin a plăților contractuale, comisioanele percepute și cele care se referă la drepturile și obligațiile împrumutatului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.