VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O ambulanță și un microbuz cu pasageri au derapat de pe traseu din cauza zăpezii

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în dimineața zilei de 26 noiembrie, mai mulți conducători auto au avut nevoie de ajutorul salvatorilor în sudul țării, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Salvatorii au intervenit pe traseul din orașul Ceadăr-Lunga, unde o ambulanță cu o echipa de medici la bord, care se deplasa spre un pancient a derapat de pe traseu în urma precipitațiilor și nu putea să se deplaseze. La faţa locului au ajuns salvatorii şi pompierii,  care au preluat personalul medical și i-au transportat spre pacient, iar ambulanța a ieșit de sine stătător.

De asemenea, în localitatea Dudulești, UTA Găgăuzia, salvatorii din Comrat au preluat 9 persoane și le-au transportat la destinație, după ce un microbuz de rută cu 10 persoane la bord a derapat din cauza înzăpezirii.

Totodată, angajații IGSU din raionul Cahul au efectuat lucrări de deblocarea a unui autobuz de pe ruta Giurgiulești-Chișinău fără persoane la bord.

În acest context, salvatorii IGSU îndemnă conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasare fără necesitate pe trasee. Totodată angajații IGSU, amintesc că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare, iar dacă conducătorii auto aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată. IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri.

În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.   

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.