VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul operațiilor acoperite de asigurarea medicală obligatorie va fi majorat: Anunțul CNAM

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) va procura un număr suplimentar de operații în cadrul a două programe speciale. Este vorba despre protezarea aparatului locomotor și tratamentul intervențional în accidentul vascular cerebral ischemic acut.

Decizia a fost luată în urma unei analize efectuate de reprezentanții CNAM cu privire la stadiul actual de executare a cazurilor contractate pe aceste programe și capacitățile prestatorilor de a acoperi un volum suplimentar de servicii.

„Majorarea numărului de cazuri contractate are scopul de a spori accesul persoanelor asigurate la aceste intervenții chirurgicale”, precizează instituția.

Astfel, CNAM va aloca în timpul apropiat aproape patru milioane de lei pentru încă 61 de operații de protezare a aparatului locomotor, în timp ce peste șapte milioane de lei vor fi direcționați pentru alte 70 de intervenții în cazul accidentului vascular cerebral ischemic acut, inclusiv pentru consumabilele costisitoare achitate suplimentar plății per caz tratat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.