VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul morților în Fâșia Gaza se apropie de 500: O şcoală ONU, lovită de raidurile israeliene

Numărul morţilor în urma loviturilor israeliene asupra Fâşiei Gaza a crescut la 493 de persoane, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din această zonă, relatează BBC.

Numărul palestinienilor răniţi a crescut, de asemenea, la 2.751.

Ministerul palestinian al Afacerilor Externe a declarat, la rândul său, că loviturile aeriene israeliene au lovit o şcoală a Naţiunilor Unite din Gaza. Şcoala adăpostea sute de civili, inclusiv copii şi bătrâni, a declarat ministerul, calificând atacul drept „brutal”, scrie news.ro.

ONU a confirmat atacul, spunând că şcoala a fost „grav avariată”. Nimeni nu a fost ucis, a adăugat aceasta.

Organizaţia Naţiunilor Unite afirmă, de asemenea, că 123.538 de persoane din Gaza au fost strămutate în interiorul ţării, în principal „din cauza fricii, a preocupărilor legate de protecţie şi a distrugerii locuinţelor lor”.

Biroul pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA) a adăugat că 73.000 de persoane se adăpostesc în şcoli. Adnan Abu Hasna – purtător de cuvânt al Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) – se aşteaptă ca numărul acestora să crească. „Există electricitate în aceste şcoli, le asigurăm o masă, apă potabilă, sprijin psihologic şi tratament medical”, spune el.

În Gaza trăiesc 2,3 milioane de palestinieni. Înainte de a lansa, sâmbătă, loviturile aeriene ca represalii, Israelul a avertizat populaţia care locuieşte în anumite zone să plece. „Le spun locuitorilor din Gaza: plecaţi de acolo imediat, pentru că vom acţiona peste tot cu toată forţa noastră”, a declarat sâmbătă premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.