VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul localităților care au rămas fără curent a crescut la peste 100

109 localități din raioanele de centru și sud ale R. Moldova sunt deconectate total sau parțial de la energia electrică, fiind avariate 84 de fidere de tensiune medie de 6-10 kV, informează Premier Energy. Precipitaţiile sub formă de zăpadă și vântul care continuă să cadă la această oră cauzează rupturi de conductori şi de crengi, care prin căderea lor afectează liniile electrice aeriene.

„Conform situaţiei operative de la ora 10:30, energia electrică lipseṣte parțial sau în totalitate în circa 109 de localități din raioanele de centru ṣi sud ale țării, fiind deconectate avariat 84 de fidere de tensiune medie de 6-10 kV.”, precizează compania.

În dimineața zilei, Premier Energy anunțase că circa 39 de mii de consumatori din 59 de localități din sudul R. Moldova au rămas fără curent, din cauza ninsorii și a vântului puternic.

Echipele de intervenție operativă se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către toți consumatorii. Totodată, Premier Energy atenționează cetățenii asupra respectării regulilor de securitate electrică.

  • Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci;
  • Marcați la distanță locul rupturii conductorului electric și securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor și a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • Instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă întreprinderii de distribuție a energiei electrice;

În cazul situațiilor de urgență, cetățenii sunt îndemnați să apeleze operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

Amintim că meteorologii au emis cod galben și portocaliu de lapoviță și ninsori pe întreg teritoriul țării. Avertizarea se va menține până astăzi, ora 20:00.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.