VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Numărul cererilor de solicitare a licențelor depuse în regim online de către agenții economici, în creștere

Agenţia Servicii Publice (ASP) susține că înregistrează o creștere substanțială a numărului de cereri pentru eliberarea/prelungirea/reperfectarea licențelor, depuse online de către agenții economici: de la circa 19% pe parcursul anului 2020 şi 20% în anul 2021, la circa 38%  - în  anul 2022.

Pe parcursul anului 2022, în top-ul beneficiarilor, care au optat pentru solicitarea serviciilor de licenţiere la distanţă, au fost solicitanții/titularii de licenţă pentru următoarele genuri de activitate:

  1. Prestarea serviciilor în domeniul protecției criptografice a informației - 75%;
  2. Importul şi/sau exportul, reexportul, comercializarea armelor şi muniţiilor cu destinaţie civilă şi repararea armelor cu destinaţie civilă - 72%;
  3. Activitatea legată de plasarea în câmpul muncii a cetăţenilor în ţară şi/sau în străinătate - 54%;
  4. Comercializarea produselor din tutun - 51%;
  5. Activitatea de broker vamal - 49%.

Cererile de solicitare a serviciilor de licențiere pot fi depuse prin intermediul platformei serviciilor guvernamentale, accesând pagina web www.servicii.gov.md sau prin intermediul platformei Ghişeului unic pentru gestionarea actelor permisive, pe pagina web www.actpermisiv.gov.md. Serviciile pot foi accesate în regim non stop, de pe orice calculator sau dispozitiv mobil.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.