VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul cazurilor COVID-19, în creștere în R. Moldova. ANSP: Virusul nu a dispărut! Respectați principalele măsuri de protecție!

În perioada 14-20 august în R. Moldova au fost înregistrate 138 de cazuri de COVID-19, dintre care 2 cazuri în regiunea transnistreană. Totodată, o persoană a decedat în urma complicațiilor provocate de coronavirus.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Sănătătate Publică (ANSP) menționează că se atestă o creștere de 2,46 ori, comparativ cu săptămâna 7-13 august, când au fost raportate 54 de cazuri.

Numărul de cazuri COVID-19 în rândul copiilor până la 14 ani, în luna iulie a fost 9, comparativ cu luna iunie, când au fost înregistrate 8 cazuri. COVID-19 nu a dispărut! Având în vedere fluxul sporit la frontiera de stat, circulația cetățenilor pentru plecarea și revenirea din vacanță, formarea colectivităților de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, Agenția Națională pentru Sănătate Publică amintește despre importanța respectării principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea menționăm – distanța fizică între persoane, de minim un metru, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igienă respiratorie; a măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare)”, precizează ANSP.

Totodată, ANSP menționează că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.