VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul autorizațiilor de construcție a crescut cu 5 la sută. Capitala rămâne în urmă

În perioada ianuarie-septembrie a acestui an, au fost eliberate 2600 de autorizații de construcție pentru blocuri, case și edificii nerezidențiale. Cifra este  în creștere cu 4,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, 1700 de autorizații au fost oferite pentru construcția clădirilor rezidențiale, iar 900 – pentru edificii nerezidențiale.

Sectorul s-a dezvoltat cel mai mult în sate. Numărul autorizațiilor eliberate pentru clădiri în mediul rural a crescut cu 9,6%, în timp ce în orașe a scăzut cu 0,7%.

Tradițional, cel mai mare număr al autorizațiilor s-a înregistrat în centrul țării, după care urmează zona de sud și nord. În municipiul Chișinău, în perioada ianuarie-septembrie, numărul actelor permisive pentru construcția clădirilor a scăzut cu 12%.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.